Luty 2007 różne zdjeciaGofrownica

Gofrownica zalana ciastem. Do ciasta zamiast masła stosujemy olej. Niekiedy gofry wychodzą puszyste a innym razem jakieś sflaczałe:)

Gofrownica zalana ciastem. Do ciasta zamiast masła stosujemy olej. Niekiedy gofry ...
Komentarze
  • dziunia 23-02-2007 g. 17:39:15
    Sflaczałe mogą być kiedy gofrownica nie jest dobrze nagrzana. No i polecam ten przepis: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18346 wprawdzie z masłem ale warto spróbować :)
  • piotr 23-02-2007 g. 22:45:29
    sekret tkwi w mocy. jesli chcesz mieć chrupiące gofry to gofrownica musi mieć moc 1300 W ...
  • Barkas 12-03-2007 g. 09:49:39
    Przy słabej gofrownicy (ja mam 700W) polecam gofrownicę obrócić i nalewać ciasto na górną pokrywę, po czym gofrownicę zamknąć i obrócić do normalnej pozycji. Ciasto ścieknie na dół i równomiernie opiecze się z obu stron - nie wyjdzie naleśnik, lecz pyszny gofr. Polecam ten przepis: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2434
  • mati 30-09-2007 g. 17:38:46
    Dzisiaj kupiłam gofrownicę i gdyby nie net to z gofrów nic by nie wyszło.Super, że zobaczyłam twoje zdjęcia.Wiem ile nalewać ciasta, miałam z tym kłopot.Teraz pieczemy gofry i są pychotka.
  • geza 29-01-2009 g. 18:35:13
    Kupilem taką.Te gofrownice to jedna wielka kicha .Wychodza nalesniki ma tylko 700w.Niema to jak nasze stare takie duże Polskie
  • smaczne 01-08-2009 g. 12:21:08
    ale pycha
  • esso 02-09-2009 g. 22:15:10
    A ja dzis z moim facetem kupilem gofrownice Tefal SW750.Ma 750W, cztery rozne wklady (do gofrow,donatow, grill, tostow) i piecze wysmienicie. Zalaczony byl przepis na ciasto i jak piec; wlac ciasto, 10 sek poczekac, obrocic upside down, piec 2 min po czym obrocic z powrotem gofrownice i kolejne 1,5 min i gofry sa wysmienite :)) Od pierwszego do ostatniego :)
Dodaj swój komentarz
Przeszukaj serwis