Festiwal Nalewek i Miodów Syconych 21-27 lutego 2005 Warszawa

Data: 22-02-2005
W dniach 21-27 lutego w Warszawie odbywa się Festiwal Nalewek i Miodów Syconych. Organizatorem Festiwalu jest Hotel Jan III Sobieski i w nim odbywa się impreza. W czasie pierwszego w Warszawie Festiwalu można zasmakować 30 różnych trunków wytworzonych przez rodzime restauracje, gospodarstwa agroturystyczne , gospody i Polmosy.

Festiwal ma charakter otwarty i jako degustator może wziąć udział każdy zainteresowany - na zasadzie restauracyjnej. Nalewki i miody wystawione są w promocyjnych cenach(informacja organizatora). W praktyce oznacza to koszt od 5 -10PLN za 4cl. Rekordzista - skorzystał z opcji Open Bar (70PLN) i w ciągu wieczoru spożył 22 kieliszki rozmaitych nalewek i miodów.

Do wyboru mamy dwie sale: restauracyjną oraz kawiarnianą. Warto się wybrać by przy muzyce live zdegustować coraz popularniejsze produkty niszowe oraz znanych producentów.

Oficjalna strona organizatora Festiwalu
Autor galerii: Arbiter

Miejsce wydarzenia - Hotel Jan III Sobieski Plac Artura Zawiszy Warszawa tel. +48 22 579 10 00 *

Festiwal Nalewek i Miodów Syconych - jeszcze przez najbliższe kilka dni

Do wyboru mamy 30 różnych słodkości.Dużą część stanowiły wyroby z Lublina

Nalewki, Miody pitne - a takżę wódka gatunkowa.

W sali kawiarnianej

Nalewka Staropolska Śliwkowa Wiśniowa, producent - "Nalewki Staropolskie Karol Majewski i Wspólnicy Sp. z o.o." Nalewki Karola Majewskiego pochodzą z podwarszawskich ... *

Wiśniowa Pomarańczowa - Karol Majewski i Wspólnicy. Początkowo to matka Karola Majewskiego przyrządzała nalewki, później zaczął robić własne. Po jakimś ... *

Nalewka Kresowa Żurawinowa wg receptury z majątku Jabłonna - Polmos Lublin. Trunek o słodkim smaku i aromacie leśnych żurawin

Na festiwalu można organoleptycznie wybrać butelkę a następnie zamówic produkt.

Miody: Apis, Piastowski, Podczaszy, Bernardyński, Toporczyk Tenczyński, Półtorak Jadwiga, Dwójniak Maliniak. Miody możemy dzielić : w zależności od sposobu ...

Trójniak Trybunalski, Stolnik oraz Apis. Trójniak to miód w którym do rozcieńczenia 1l miodu użyto 2l wody. Te miody Dojrzewają około 1roku. Dwójniak ... *

Miód niesycony to miód mieszany z wodą i fermentowany bez dodatkowych zabiegów. Sycony miód otrzymujemy, gdy zmieszamy z wodą i gotujemy brzeczkę.

Nalewki Polmosu Lublin. Nalewka to napój sporządzany z owoców surowych bądź suszonych zalanych spirytusem. Zawiera 30-40% alkoholu. Przygotowywany zwykle w ...

Nalewka Wiśniowa miodowa oraz Cztery Pory Roku

Wódka Litworówka - produkt domowy z Poronina. Powstaje nieopodal Galicowej Grapy, w bliskiej odległości od Zakopanego. *

Cztery Pory Roku - prawdopodobnie najtrudniejsza w wytworzeniu nalewka, a przez co najdroższa z dostępnych. Jest to nalewka "z akcyzą"

"Viaguara - rozpal zmysły. Pozwól ponieść się emocjom". Nazwa nie przypadkowo kojarzy się z niebieskimi tabletkami *

wg. folderu reklamowego: "Viaguara dzieki zawartej guaranie i alkoholowi w czystej formie jest afrodyzjakiem naturalnym." Viaguara to wódka gatunkowa *

The Piano

Zobacz równie¼:

22-02-2005

Komentarze
Dodaj swój komentarz
Dodaj swoj± opiniê:

Nick:

Tre¶æ:

Przeszukaj serwis